maandag 14 september 2009

Een mooie achtergrond...

Hoe zet ik een mooie achtergrond op mijn blog?

Voor een leuke achtergrond op je blog zijn er veel leuke websites. Google maar op "backgrounds blog" en dan is er keuze genoeg.
Het makkelijkste is een achtergrond met een html-code. Wat is dat? Html-code is de computertaal voor iets. Bijv een klok, een teller, maar ook je hele blog heeft een html-code. Die staat ook op je blog en om maar even goed te waarschuwen. BLIJF DAAR WEG ALS JE ER GEEN VERSTAND VAN HEBT. En om uit te leggen waarom: je hoeft maar per ongeluk een "(quote) weg te halen uit die code en je hele blog kan plat liggen. En het is lastig om dat weer terug te halen, want ga maar uitzoeken waar dat " stond....
Maar om een html-code in je blog te zetten voor een leuke achtergrond is echt niet moeilijk. En er kan weinig mis gaan, zolang je maar niet gaat morrelen in de html-code.
Wat moet je doen:
* Zoek een leuke achtergrond en kopieer de html-code door te selecteren en ctrl C te klikken (selecteren is rechtermuisknop ingedrukt over de tekst heen slepen, de tekst wordt blauw)
* Ga naar je dashboard
* Ga naar indeling
* Ga naar een gadget toevoegen (dit kan op 2 plaatsen, rechts en helemaal onderaan)
* Zoek dan html/javascript en klik hierop
* Je kan een titel geven, zoals in dit geval "achtergrond", maar het is niet noodzakelijk. Weet wel waar je het dan geplaatst hebt, anders kom je aan het zoeken.
* Ga dan naar het venster "inhoud"
* Met ctrl v zet je de html-code in dit venster
* Klik op "Opslaan"

Dan kom je weer bij de indeling van je blog. Klik hierbovenaan weer op "opslaan" en klik op blog weergeven... en Voila!!! je achtergrond staat er in.

Nu kan het zijn dat het erg tegenvalt met je uitgekozen blog... Zoek dan weer een nieuwe achtergrond. Doe zoals hierboven aangegeven.
Je haalt dan de vorige tekst weg door weer de tekst te selecteren en druk op de knop DEL van Delete (verwijderen). En met ctrl v zet je de nieuwe html-code er weer in...

In de zijbalk zullen wij binnenkort leuke sites vermelden met leuke achtergrondjes voor je blog!!!

veel succes!!!

4 opmerkingen:

 1. He, dat had ik eerder moeten weten! Dat had mij een hoop gepuzzel bespaard... Leuke tips hebben jullie, om maar in Jaques 'd Ancona termen te spreken "Vooral Doorgaan!"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor de tips...ben er helemaal blij mee....
  Ga zo door zou ik zeggen....ik heb mijn blog al aangepast met kleurtjes.
  Maar ik heb ook een vraag, ik wil graag een link in mijn berichtje plaatsen hoe doe ik dat.

  liefs Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey,
  "Zoek een leuke achtergrond en kopieer de html-code"
  Waar vind ik een achtergrond en hoe krijg ik hiervan de html code?
  Bedankt en groetjes,
  Paucke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de uitleg! ik heb alleen een probleempje...ik krijg de achtergrond niet over de hele achtergrond maar alleen in het midden zeg maar. Doe ik iets niet goed?

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi, wat leuk dat je op onze help-desk blog bent geweest. Heb je een vraag stel die dan vooral in het bovenste bericht "heb je een vraag". Alle reacties en vragen zullen wij met zorg proberen te behandelen. Bedankt voor het langskomen en tot ziens...